Περιγραφή 1500 B.C.

1500BC- 1550BC στην Σαντορίνη μια έκρηξη ηφαιστείου κατέστρεφε το Μινωικό πολιτισμό και σχημάτιζε τη Καλδέρα της Σαντορίνης. Καλδέρα ( Ισπανικά caldera: «καζάνι») είναι η εδαφική κοιλότητα που σχηματίζεται όταν υποχωρεί το τμήμα ενός ηφαιστειακού κώνου ή όταν διαβρώνονται βαθμιαία τα εσωτερικά τοιχώματά του. Το περίγραμμα της καλδέρας της Σαντορίνης σχηματίζεται από τα νησιά Σαντορίνη, Ασπρονήσι και Θηρασία. Σήμερα πολλά πολλά χρόνια μετά η θέα της Καλδέρας ασκεί επάνω μας μια ακαταμάχητη μαγεία. Μια έλξη που πλανιέται πάνω στους βράχους με μια υπόσχεση απειλής. Η μοίρα του νησιού προκλητικά επικίνδυνη. Η ομορφιά του τοπίου, το φως του Αιγαίου, ο άνεμος που φυσά συνεχώς  κάνει τους επισκέπτες της Σαντορίνης να γυρίζουν πάντα πάλι εδώ.Σήμερα το «1500 BC» είναι ένα πανέμορφο εστιατόριο στα Φηρά απέναντι από τη Καλδέρα.

Σε ένα παραδοσιακό Κυκλαδίτικο δίπατο σπίτι ένα ρομαντικό και ατμοσφαιρικό  εστιατόριο «1500 BC» μας περιμένει. Μινιμαλιστική η διακόσμηση γεμάτη χρώματα και νεανική διάθεση. Η βεράντα του δεύτερου ορόφου προσφέρει μια απίστευτη θέα στο Αιγαίο, ένα χώρο ιδανικό να ζήσουμε και να γευτούμε για λίγο το όνειρο. Ένας χώρος για τους λάτρεις του φρέσκου αιγαιοπελαγίτικου ψαριού. Κάθε μέρα τα σαντορινιά ψαροκάικα φέρνουν στο εστιατόριο «1500 BC» στην Σαντορίνη τη πολύτιμη ψαριά τους και οι τυχεροί επισκέπτες του εστιατορίου απολαμβάνουν τα δώρα της θάλασσας.

Αρχίζουμε με τα γευστικότατα χειροποίητα ψωμάκια από πετρόμυλο με ελιές, λαδάκι και μους σολομού. Για πρώτο πιάτο η επιλογή πλούσια και τι άλλο? Ορεκτική! Ταραμοσαλάτα λευκού ταραμά, Φάβα Σαντορίνης, Χταποδάκι στα κάρβουνα, Γεμιστό καλαμάρι με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και ντοματούλα ψητό στα κάρβουνα, Μπακαλιαροκεφτέδες. Για κύριο πιάτο «Από το Αιγαίο» του menou διαλέγουμε Aστακό στη σχάρα με ρίγανη, ψητά λαχανικά και λαδολέμονο, Αστακομακαρονάδα και ό,τι φρέσκο ψάρι έχει βγει εκείνη τη μέρα.Από το «Θάλασσα και στεριά» διαλέγουμε το συνδυασμό Ουρά Αστακού και Φιλέτου με τη κλασική σάλτσα Cafe de Paris. Από το «Στεριά» διαλέγουμε Chateaubriant με sause Bearnaise, Φιλέτο Μοσχαρίσιο με σάλτσα Cafe de Paris, Μπιφτεκάκια σπέσιαλ, Κοτόπουλο μαριναρισμένο στη σχάρα πάνω σε λευκή μελιτζάνα, ψητή ντομάτα και κατσούνια με Pesto. Μεγάλη ποικιλία από Συνοδευτικά και Σαλάτες και Pasta και υπέροχα Rissoto. Και η απόλαυση τελειώνει με μια Πανακότα με μέλι και λεβάντα ή με ένα Ρυζόγαλο με καραμελωμένη ζάχαρη ή με ένα σουφλέ σοκολάτας και παγωτό βανίλια ή με ένα γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο με μεράκι και τέχνη από τη μαμά της Τζίνας.


Τύπος εστιατορίου:

Εστιατόριο, Sea Food Restaurant

Κουζίνα εστιατορίου:

Ελληνική, Ψάρι

Εύρος τιμής:

40€-60€

Τρόποι πληρωμής:

AMEX, VISA, DINERS, Mastercard

Διεύθυνση:

Fira / Φηρά, Santorini / Σαντορίνη 847 00 - 84700

Υπηρεσίες:
Κατάλληλο για: